čtvrtek 4. června 2009

Vyšla Info Usurpa č.9!


Akcemi nabitý květen je za námi. První máj organizovaný Antifašistickou akcí se svými 8 tisíci návštěvníky a návštěvnicemi, festival k 11. výročí obsazení Milady, street party na podporu veganství, brněnský Protest fest, dva protirasistické fotbalové turnaje a nespočet koncertů a parties..ne, česká scéna není mrtvá, jak často sebemrskačsky tvrdíme, co jí chybí je uvědomění si vlastního potenciálu a schopnost jednotného vystupování.
Chceme-li se pohnout z místa, zahoďme konečně svoje sektářství a subkulturní předsudky. Vyserme se na škatulky, je uplně jedno jestli jsi "afák", "feministka", "pankáč" nebo rád/a jezdíš o víkendu na freeparties..všichni totiž máme mnoho společného: odpor k systému, který
se tváří jako svobodný, i když jedinou jeho svobodou je vybrat si toho, kdo bude nadále rozhodovat bez nás. Odpor k fašismu, který v poslední době vystrkuje růžky čím dál tím víc a odpor k tolik rozšířenému stereotypu práce-nakupování-televize-spánek. Proto vystupme z ulit svých domečků a organizujme se proti všem, kdo chtějí naši svobodu nadále redukovat a ohlížejme se po alternativách- ať už fungování společnosti jako takové nebo našeho vlastního života tady a teď.

červnová Info Usurpa ke stažení tu

Najdete v ní pár novinek ze zahraničí, např. krátké shrnutí akcí na podporu polského Rozbratu, připomenutí situace berlínských projektů a pozvánku na velké akční berlínské dny, které vyvrcholí obsazením obrovského letiště, nebo zprávu o vystěhování v St. Petěrburku. Můžete se také potěšit a nechat se inspirovat při četbě reportu z cesty do Kodaně nebo zprávičky o promítání ve Světozoru. Čekají vás také akce na Miladě (v červnu jich bude míň než obvykle) a tentokrát i v brněnské Jolandě, info o rozdávání jídla v rámci Food not Bombs a malý předělaný komix, původně ze švédského squatterského zinu.
stahujte, tiskněte, šiřte!

zdroj: -milada crew-

Žádné komentáře:

Okomentovat