čtvrtek 26. listopadu 2009

Squat Wars - první promítání

A další třeba ve vašem městě!Squat Wars je můj nový krátký dokument. Na sedmadvaceti minutách se věnuje historii squatingu v Praze. Podrobněji pak ve vzpomínkách obyvatel/ek a archivními materiály představí Miladu, Zenklovku a Ladronku.
Film bude poprvé promítán v neděli 13. prosince v Praze v prostorách Truhlářské 11. Projekce proběhne od 20:00 ve sklepení (na akci bude vytápěno), po projekci bude následovat beseda s lidmi, kteří v dokumentu vystupují. Toto promítání se bude konat v rámci akce Město: prodáno? s podtitulem Městský prostor z kritické perspektivy.
Další příležitost film vidět bude na již domluveném promítání v kavárně Utopia – datum bude upřesněn brzy. Další promítání jsou pak už jen na vás...Na rozdíl od mého prvního počinu nebude totiž film Squat Wars okamžitě uvolněn pro internet. Prvních několik týdnů až měsíců ho bude možnost vidět pouze na promítáních, teprve poté se dostane do volné distribuce na síti všech sítí. K tomuto nezvyklému kroku mě vede snaha nepřispět filmem pouze k tomu, že jeho diváci a divačky budou ještě izolovanější, odcizenější a anonymnější u svých počítačů, ale naopak k tomu, aby se lidé sešli, diskutovali o tématech, o kterých se ve filmu mluví a třeba i poznali nějaké nové lidi s podobným náhledem na svět...
Proto, pokud máte zájem uspořádat projekci Squat Wars u vás v klubu, čajovně, kavárně, kině, prostě kdekoliv, kontaktujte mě na e-mailu jan.hanus (zavinac) safe-mail.net . Určitě se domluvíme!
Film je publikován pod licencí Creative Commons, umožňující jeho volné šíření a promítání, avšak zakazující jeho použití pro komerční účely.

Žádné komentáře:

Okomentovat