středa 19. srpna 2009

ALF zaútočila na majetek profesora

ALF zaútočila na majetek profesora
(Stephanie Vatz, New University Irvine, 10. srpna 2009)

Aktivisté z American Liberation Front se přihlásili k posprejování tří aut patologa prof. Micheala Selsteda působícího na Univerzitě Kalifornie, z 10.července 2009 a k napsání nápisu Vrah na vrata jeho garáže. Selsted se na Univerzitě zabývá výzkumem imunologie, ve kterém se v univerzitních laboratořích provádí testování na zvířatech.
ALF je organizací bojující za zastavení testování na zvířatech. Ve svém boji užívá technik sabotáže a přímého osvobozování zvířat. Disponuje velmi efektivním systémem, je organizovaná do samostatných skupin jednotlivců, kteří buď přímo zvířata z laboratoří osvobozují nebo sabotují vivisektory. To, co je posiluje, je neexistence hlavní autority. Bez centrálního vedení je mnohem těžší je dopadnout. Selsteda ve svém prohlášení označili za “vivisektora, který si svůj majetek vykoupil krví mučených, nevinných zvířat, vystavovaných jeho sadistickým metodám.”

Jerry Vlasik, tiskový mluvčí North American Animal Liberation, která vystupuje jménem ALF, k tomu uvedl: “Laboratoře UCI (Institutional Animal Care and Use Committee) oficiálně připouštěli testování na myších a krysách, skutečnost je ale taková, že využívají i primáty”. Vlasik sám byl v minulosti vivisektorem a k tématu řekl: “Vím, jak zbytečné a neefektivní je testování na zvířatech. Jediné, co přináší, jsou peníze do kapes lidí jako je Michael Selsted, které kvůli testování dostává Univerzita. Existují ale mnohem efektivnější alternativity k léčení nemocí než je mučení zvířat.”

více v angličtině na: ..: newuniversity.org :.

Read more: http://czechtek.bloguje.cz/804023-animal-liberation-front-se-prihlasila-k-prime-akci-proti-univerzitnimu-vivisektorovi-newuniversity-org.php#ixzz0OegZOYO6

Žádné komentáře:

Okomentovat