čtvrtek 24. září 2009

Část odsouzených squatterů a squatterek podá odpor proti trestním příkazům

Po té, co policie sebrala lidi z osquatovaného domu v Apolinářské a několik dní je věznila, proběhlo zrychlené soudní řízení. Samosoudce nahodile rozdal obecně prospěšné práce (podle pohlaví 100 nebo 80 hodin) a podmíněné tresty odnětí svobody. Část lidí (celkem 15 osob), především ti s podmínkami, se proti rozsudku odvolají.

Další část na rozhodnutí soudu z pragmatických důvodů reagovat nebude. “Vyhodnotili jsme jako zbytečné a neefektivní, aby se soudilo všech téměř 30 lidí z obsazeného domu. Část z nich se s pomocí advokátů bude bránit a hájit legitimnost squattingu i na právním poli. Druhá část si odpracuje obecně prospěšné práce a bude mít prostor pro další činnosti a podporu soudících se kamarádů,” uvedla za odsouzené squattery a squatterky teta Milada.

Nikdo ze squatterů z Apolinářské nesouhlasí s tím, že by byl squatting zločin, pouze všichni nevidí smysl v tom, aby se do jednoho kolektivně ospravedlňovali před soudem. Ideu squattingu budeme samozřejmě bránit jako celek na všech úrovních.
http://tetamilada.blogspot.com/

Žádné komentáře:

Okomentovat