sobota 19. září 2009

Sept09: ohlédnutí pár dní po akci

Slzný plyn se rozptýlil, rozbušky dobouchaly, jejich kontejnery uklidila úklidová četa a zájem korporátních médií už lákají zcela jiná témata. Pár dní po policejních manévrech a vyklizení obsazeného domu v ulici Apolinářská zbylo po celé akci jen čtyřiadvacet odsouzených a nově zazděná okna v prvním patře domu.

Posvátné právo na to, nechat svůj majetek chátrat a ohrožovat okolí bylo ubráněno v rekordně krátké době. V kuloárech se proslýchá, že na intervenci samotného primátora Béma, který ve „Svém" městě žádné squaty trpět nebude. Bývalé lázně v ulici Apolinářská se tak budou nadále rozpadat a ohrožovat kolemjdoucí. Úmyslně vytrhanými okraji střechy bude do objektu dál zatékat a přicházející zima zkázu celého domu ještě uspíší.

Stejný osud čeká i vyklizenou vilu Milada. Její majitel, Ústav pro informace ve vzdělávání, který ji potřeboval natolik akutně, že si na její vyklizení musel najmout početnou partu složenou z neonacistů, se při vyklízení dušoval, že dům opraví a předá k využití jiné státní organizaci. Za uplynulé dva a půl měsíce však nechal pouze zničit poměrně kvalitní střechu, tašky rozbít a pro jistotu ještě rozřezat trámy motorovou pilou. Vila už je nyní slušně podmáčená a nadcházející zima udělá své.

Žádné komentáře:

Okomentovat