čtvrtek 17. září 2009

Infoshop Revolver

Jako reakce na ubývající počet prostorů (nejen v Praze), ve kterých je možné rozvíjet subverzivní a nekonvenční aktivity, jsme se rozhodli otevřít nový infoshop v Měčislavově 8 v Praze 4 - Nuslích.

Budeme rádi, když se nový infoshop stane místem, který nebude jen anonymním prostorem jako většina míst, který nás obklopují, ale stane se NAŠÍM prostorem, který bude sloužit k poznávání se (vzájemně i s naší myšlenkou), k střetávání se, k vzájemné spolupráci.

Nemyslíme si, že ve světě diktatury kapitálu lze vytvořit oázu svobody, nedotčené místo bez vlivů "zvenčí". Chceme ale vytvořit prostor, ve kterém je možné myslet a dělat aktivity jinak. Je nám předkládáno, že za vše se musí platit, my chceme dokázat, že tomu tak nemusí být. Pakliže nás svět okolo nás nutí podepisovat nevýhodné smlouvy, přistupovat na nevýhodné licence a autorská práva, chceme ukázat, že stále tu existuje alternativa. Pakliže svět okolo nás nutí dělat hnusnou práci, která nás utlačuje, chceme dokázat, že lze vytvářet svobodné vztahy.

Konkrétně se pak chceme věnovat např. sebevzdělávacím projektům, věnovat se propagaci svobodné softwaru, promítání nezávislých filmů, přednáškám a diskuzím na nejrůznější témata apod. V prostorech bude také fungovat knihovna a studovna, také u nás najdete distribuci s bohatou škálou tiskovin, které JINDE prostě nenajdete.

Chceme vytvořit antiautoritářský prostor, ve kterém se budou dít nejrůznější aktivity, které nepřipravuje jakýsi autoritářský kolektiv pro imaginární "veřejnost", ale stane se prostorem, ve kterém se budou dít aktivity připraveny NÁMI pro NÁS. Proto záleží i právě na TOBĚ jak se zapojíš nebo nezapojíš.

Žádné komentáře:

Okomentovat